Veelgestelde vragen

We hebben de website zo simpel mogelijk gemaakt, alleen merken we dat er soms nog vragen zijn. Hieronder kan je de vragen en haar antwoorden vinden verdeeld over onderstaande categorieen. Staat jou vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar help@thuisafgehaald.nl

Algemeen

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Thuisafgehaald.be?

 • Er zijn geen kosten verbonden om gebruik te maken van de website van Thuisafgehaald.be. Op het moment dat jij een maaltijd gaat afhalen, betaal je de thuiskok (liefst gepast) direct.

Is Thuisafgehaald.be een bedrijf met een winstoogmerk?

 • Thuisafgehaald.be is een bedrijf zonder winstoogmerk. Wij werken vanuit de principes van sociaal ondernemerschap en we definiëren winst in sociale en duurzame termen, in plaats van in geld. Subsidies of donaties zijn natuurlijk altijd welkom. :-)

Zijn commerciële partijen/winkels/horeca toegestaan?

 • Commerciële cateraars of restaurants zijn niet toegestaan op Thuisafgehaald.be. Heb je een vermoeden dat een kok commercieel is, stuur dan even een mail naar help@thuisafgehaald.nl. Dan zoeken wij uit hoe het zit en verwijderen we eventueel de kok van de website.  

Inloggen

Het lukt mij niet om in te loggen, wat doe ik verkeerd?

 • Inloggen doe je met jouw e-mailadres (dus niet jouw profielnaam) en wachtwoord. Je kunt als je wilt ook inloggen met jouw facebookaccount. Mocht dat niet werken, dan kunnen we natuurlijk met jouw specifieke probleem meekijken.

Thuisafgehaald.be werkt niet helemaal goed, hoe kan dat?

 • Thuisafgehaald kan iets minder goed werken doordat je een oudere internetbrowser of flashplayer gebruikt. Probeer deze eerst te upgraden, dan zal de website veel beter werken.

E-mail

Ik wil graag mijn e-mailadres veranderen, hoe doe ik dat?

 • Op dit moment kan je nog niet zelf je e-mailadres veranderen. Stuur een mail naar help@thuisafgehaald.nl en wij passen het zo snel mogelijk voor je aan. 

Ik wil meer maaltijdaanbiedingen in de mail krijgen als er een maaltijd wordt aangeboden in mijn buurt, hoe doe ik dat?

 • Je krijgt standaard alleen de aanbiedingen in de mail van koks die wonen in een straal van 1,5 kilometer van jou vandaan. Wil je meer aanbiedingen ontvangen? Je kunt de straal vergroten in je eigen instellingen onder ‘Mijn Thuisafgehaald’. Volg jouw favoriete koks, dat kan je doen door op de knop “volg deze kok” te klikken op de profielpagina van de kok.

Ik krijg maar één e-mail per dag met alle maaltijden die aangeboden worden. Mis ik dan geen aanbiedingen?

 • Alle maaltijdaanbiedingen worden één keer per dag in één e-mail naar je toegestuurd. Wanneer een kok binnen 24 uur voor het afhaalmoment een maaltijd plaatst krijg je hier een aparte e-mail van.

Ik ontvang altijd in de ochtend de e-mail van de maaltijden die aangeboden worden, dit vind ik niet handig. Kan ik dit veranderen?

 • Je kunt bij je instellingen de tijd veranderen waarop je de e-mail van de aangeboden maaltijden ontvangt.

Ik wil geen e-mail ontvangen van de maaltijdaanbiedingen en wil dit graag uitzetten.

 •  Je kunt de e-mails van de wijk uitzetten door bij jouw instellingen bij "mijn Thuisafgehaald" het vinkje uit te zetten bij: ik wil mails ontvangen over activiteiten in de wijk. Wanneer je koks ‘volgt’ blijf je de mail nog steeds ontvangen. Dan staan er alleen nog aanbiedingen van deze koks in. Wil je dit ook niet kun je rechts van ‘Mijn Thuisafgehaald’ het pijltje aanklikken en dan ‘updates van koks’. Je kunt dan bij alle koks  ‘koks niet meer volgen’ aanklikken.

Ik krijg aanbiedingen van een kok waarin ik niet geïnteresseerd ben, hoe kan ik dit veranderen?

 • Je kunt een kok blokkeren. Het blokkeren van een kok kun je doen op de profielpagina van de betreffende kok via de knop "blokkeer deze kok".

Ik ontvang ineens geen aanbiedingen meer van een kok bij mij in de buurt, hoe komt dit?

 • De kok biedt niets meer aan.
 • Je hebt de kok per ongeluk geblokkeerd. Je kunt dit controleren door te kijken bij je instellingen onder “geblokkeerde koks”. Je kunt de kok dan deblokkeren.

Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen.

 • Je kunt de e-mail voor de nieuwsbrief uitzetten door bij jou instellingen bij “Mijn Thuisafgehaald” bij profiel wijzigen het vinkje uit te zetten: mail mij als Thuisafgehaald iets leuks te melden heeft.

Instellingen

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens of instellingen wijzigingen?

 • Als je bent ingelogd, kan je via de rechterbovenkant bij "mijn thuisafgehaald", jouw persoonlijke gegevens wijzigen. Hier kan je je indien gewenst ook afmelden.

Ik wil graag een tweede afhaallocatie toevoegen, kan dat?

 • Op dit moment krijg je alleen aanbiedingen in de mail van thuiskoks 1,5 kilometer van jouw huis vandaan. Wil je van een andere plek ook aanbiedingen in de mail krijgen? Volg dan koks in die wijk, dan krijg je hier automatisch bericht van. Dat kan door op de profielpagina van betreffende koks te klikken op "volg deze kok".

Mijn adres wordt niet goed weergegeven op het kaartje van Google maps, hoe kan ik dit aanpassen?

 • Jouw adres kan verkeerd worden weergegeven omdat je bij jouw huisnummer de toevoeging hebt ingevuld, dit kan niet! Verwijder dit bij jouw instellingen bij "mijn thuisafgehaald". Soms kan ook het verkeerd schrijven van de straatnaam problemen opleveren. Kan dit de oorzaak niet zijn, stuur dan even een mail naar help@thuisafgehaald.nl dan kijken we met je mee!

Ik wil graag alleen afhaler zijn, kan dit ook?

 • Ja dit kan. Wanneer jij je aanmeldt ben je automatisch afhaler. Je kunt er dan voor kiezen om geen maaltijd te plaatsen. Je mag koken voor anderen, maar dit is geen verplichting. Wanneer je kok bent, kun je ook nog steeds afhalen.

Zijn de foto's van maaltijden en koks in bezit van Thuisafgehaald.be?

 • Nee, de foto's zijn niet in het bezit van Thuisafgehaald.be. Het is de verantwoordelijkheid van de thuiskok en/of afhaler om de bron van de foto te vermelden. 

Maaltijden

Hoe kan ik een maaltijd toevoegen?

 • Log in met jouw persoonlijke gegevens en klik op maaltijd toevoegen. Je kunt hier vervolgens zelf kiezen voor welke dag, welk tijdbestek, hoeveel porties en voor welke prijs je de maaltijd aanbiedt. Geen zorgen, je kunt het nog altijd wijzigen nadat je het hebt opgeslagen.

Kan ik persoonlijke wensen toevoegen als ik een maaltijd ga afhalen?

 • Als je besluit een maaltijd af te halen, dan kom je via de mail (en de website) in contact met de thuiskok. Je kunt dan altijd nog persoonlijke wensen toevoegen, echter het is aan de kok om deze in te willigen. 

Ik kan opeens niet meer voldoen aan mijn afhaalverzoek, hoe geef ik dit aan?

 • Je hebt persoonlijk contact gemaakt met de kok, dus laat die persoon aub weten dat je niet meer kunt komen. Anders zit de kok te wachten voor niks! Bovendien kan het ook zijn dat de kok nog een andere afhaler blij kan maken met de maaltijd. Zonde om jouw porties te moeten weggooien! De contactgegevens van de kok vind je in de mail met bevestiging van jouw afhaalverzoek!

Zijn er regels omtrent de hygiëne en het koken? 

 • In de huisregels op deze website staat dat een kok hygiëne in acht neemt en werkt met verse producten. We verwachten dat alle koks zich hier aan houden. Maar we kunnen dat natuurlijk niet zelf controleren. Je kunt altijd een kijkje nemen in de keuken als je gaat afhalen en jezelf ervan verzekeren dat de keuken schoon is!

Hoe neem ik de maaltijden mee naar huis?

 • De thuiskok vindt het heel prettig als je zelf een herbruikbaar bakje meeneemt. In veel gevallen heeft de thuiskok ook vaak wel een bakje over. Vraag dit altijd even van te voren en breng deze snel of bij je volgende afhaalbezoek weer terug!

Wat betekent het  rondje 2/5 bij de maaltijden?

 • Het rondje laat zien hoeveel maaltijden er al besteld zijn. Staat er 5/5, dan zijn er nog 5 porties beschikbaar. Staat er 1/5 dan is er nog 1 portie van de 5 beschikbaar.

Dankwoord

Hoe kan ik iemand een dankwoord sturen voor de maaltijd?

 • Je krijgt een uur na het sluiten van het afhaalmoment een mail, waarmee je direct de kok kan bedanken.

Ik ben mijn dankwoord kwijt, help!

 • Wanneer je een maaltijd verwijderd van jouw profiel, ben je automatisch ook je dankwoord kwijt van die maaltijd. Verwijder dus geen maaltijden.
 • Dankwoorden kunnen helaas niet teruggezet worden.

Kan ik een dankwoord verwijderen?

 • Alleen de kok kan op zijn eigen profiel een dankwoord verwijderen. Het dankwoord kan dan niet opnieuw geplaatst worden.

Overige informatie

Wil je meer weten? Lees ook eens de volgende pagina's: