Hoe werkt Thuisafgehaald?

Thuisafgehaald is een virtueel kookplein waar liefhebbers van lekker eten samenkomen. 
Je kunt er je eigengemaakte heerlijkheden delen met mensen uit jouw buurt.
Of als je zelf geen kookwonder bent of gewoonweg een keertje geen tijd/zin hebt om iets lekkers te maken, dan kun je kijken wat er bij jou in de buurt aangeboden wordt.

Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt... Maar hoe werkt het nu precies? 

De afhaler 

Wanneer je je registreert op de site, krijg je vanzelf een mail met alle aanbiedingen in de buurt. Of je kijkt op de website wat er bij jou in de buurt allemaal voor lekkere maaltijden aangeboden worden. 

Heb je een keuze gemaakt? Dan klik je op ‘afhalen’ om het gerecht te bestellen en vervolgens wordt je bestelling via de mail doorgegeven aan de kok. 
Speciale verzoekjes (bijvoorbeeld ‘geen zout toevoegen’) kun je bij het bestellen aangeven.

Wanneer de kok je bestelling accepteert ontvang je een email met de bevestiging en aanvullende- en contactgegevens van de kok. De prijs en afhaaltijd had de kok al eerder aangegeven, maar voor de zekerheid staat dit ook nog in de email.

We raden de afhaler aan zelf een bakje mee te nemen om de maaltijd in te doen, om zo het milieu te sparen. Uiteraard kan je zelf met de kok ook anders afspreken! 

Het afgesproken bedrag wordt contant en gepast betaald bij het ophalen van de maaltijd. Doordat kok en afhaler dit onderling regelen, rekenen wij geen extra (bemiddelings)kosten of toeslagen. Dat scheelt!

Wil je je vrienden laten weten wat voor lekkers jij vanavond afhaalt? Dat kan heel gemakkelijk! Als je klikt op het facebook- of twitter-icoontje, wordt het gerecht automatisch doorgeplaatst.

Nadat je van jouw heerlijke maaltijd hebt gesmuld, kun je de kok een bedankje geven. Je ontvangt dan via de mail een link naar de website, waarmee je de kok het bedankje kunt sturen. (Ook kun je bij “Mijn thuisafgehaald” zien of je nog openstaande bedankjes hebt.)

En wist je dat als je geen culinair wonder bent je ook alleen afhaler kan zijn!

De kok 

Zodra je een gerecht op Thuisafgehaald aanbiedt, word je als 'kok' op de website weergegeven. Als je je maaltijd online plaatst, beschrijf je kort: 

  • De titel van je gerecht.
  • Wat voor ingrediënten je gebruikt.
  • Hoeveel porties je aanbiedt.
  • Tot welke datum geïnteresseerden het gerecht kunnen bestellen.
  • Binnen welke tijdspanne geïnteresseerden het gerecht kunnen afhalen.
  • De prijs per portie. (Dit zijn de kosten van de inkoop van de ingrediënten)
  • Ook kun je eventueel nog een foto van je maaltijd toevoegen.

Let op: Niet steeds je maaltijd verwijderen en weer opnieuw toevoegen wanneer je nog iets wilt veranderen. Dit is niet nodig omdat je de maaltijd altijd kan wijzigen nadat je hem hebt geplaatst. Daarnaast ben je als je een maaltijd verwijdert ook al je bedankjes kwijt.

Wanneer de maaltijd geplaatst is krijgen jou buurtgenoten een e-mail met jouw aanbod. Zij kunnen in deze mail op de link klikken naar jouw maaltijd en deze vervolgens bestellen. Je ontvangt dan een maaltijdverzoek. Deze kun je dan accepteren of afwijzen. Wanneer je deze accepteert ontvang je hierover een email waarin de contactgegevens van de afhaler staan.

Als je ingelogd bent op de website kun je ook maaltijden accepteren of afwijzen. Je klikt eerst op ‘Mijn Thuisafgehaald’. Dan kun je op het tabblad ‘Afhaalverzoeken’ klikken. Hier vind je heel overzichterlijk alle afhaalverzoeken terug. Je kunt ook de contactgegevens terugvinden bij het maaltijdverzoek.

Omdat je eigenlijk zelf alles kunt bepalen, zorg je ervoor dat het precies in je eigen tijdschema past. Mensen moeten voor een bepaalde tijd aangeven of ze een gerechtje willen komen afhalen. Zo weet je op tijd hoeveel inkopen je moet doen én hoe laat ze voor de deur staan. Je blijft dan niet met grote hoeveelheden zitten. Liever geen wegwerpbakjes gebruiken wanneer je je maaltijd aanbiedt, dit is niet goed voor het milieu.

Wil je je vrienden laten weten wat voor lekkers er op het menu staat? Dat kan heel gemakkelijk! Als je klikt op het facebook- of twitter-icoontje, wordt je gerecht automatisch doorgeplaatst.   

Symbolen

Afhaler : Dit symbool is een afhaler. Deze persoon haalt alleen (nog) maaltijden af. Op het moment dat zij/hij een maaltijd aanbiedt, krijgt zij/hij een koksmuts als symbool op de kaart.

Thuiskok: Dit symbool is een thuiskok, maar hij/zij kan ook nog maaltijden afhalen. Je kunt dus afhaler en thuiskok tegelijkertijd zijn.

Maaltijd: Dit symbool betekent dat de thuiskok op dat adres op dat moment een maaltijd aanbiedt, die jij kan afhalen. 

Verzoekmaaltijd: Dit symbool betekent dat de thuiskok maaltijden op verzoekt kookt. Kijk in het aanbod en vraag de thuiskok of zij/hij voor je wilt koken. Dit doe je door op de knop ‘Verzoek indienen’ te klikken. Je kunt invullen wanneer en hoe laat je de maaltijd wilt, hoeveel porties en of je nog speciale wensen hebt.

  Porties: Het rondje betekent hoeveel porties er nog beschikbaar zijn. Staat er 5/5, dan zijn er nog 5 maaltijden beschikbaar. Staat er 1/5 dan is er nog 1 maaltijd van de 5 beschikbaar.

Overige informatie


Wil je meer weten? Lees ook eens de volgende pagina's:

 

Op zoek naar een kok die heerlijke hapjes maakt voor je feestje? Of die jouw diner voor een groep verzorgd?
Kijk eens bij de Thuisafgehaald cateraars!

Like Thuisafgehaald

2444Koks

17593Afhalers

12484Gerechten

17910Afgehaald

Stichting Social & Green Innovation | webdesign by Insyde