Food Events op Thuisafgehaald

Op Thuisafgehaald kun je maaltijden delen met elkaar, maar je kunt ook meedoen aan activiteiten rond het delen van eten in jouw buurt. Een workshop sushi maken van een Japanse buurtgenoot, een tapaswandeling door de wijk of een aanschuiftafel met een aantal buren…  Doe mee en leer zo nieuwe gerechten en je buurtgenoten kennen. 

Meedoen

Ga hier naar de Food Event-pagina, kijk wat voor leuke Food Events er zijn. Wanneer er een nieuw Food Event bij jou in de buurt is aangemaakt wordt, krijg je hier een email over. Wil je meedoen? Druk op ‘doe mee’! Je ziet dan wie de organisator is en kunt berichtjes uitwisselen met andere deelnemers. Na afloop krijg je een badge toegekend aan je profiel zodat iedereen kan zien dat jij enthousiast bezig bent je buurt nog gezelliger te maken! 

Zelf een Food Event organiseren

We nodigen iedereen van harte uit een Food Event aan te maken. Maar let wel op :

 • Heeft jouw Food Event te maken met het delen van eten?
 • Is je Food Event gericht op het bij elkaar brengen van mensen?
 • Is het geen commerciëel Food Event? De kostprijs berekenen mag natuurlijk wel! Eerdere kookworkshops kostten bijvoorbeeld tussen de vijf en tien euro per persoon.
 • Ben je een kok of afhaler?
 • Als je als (commerciële) organisatie een Food Event wil aanmaken gelden er andere criteria, neem dan contact op met Marieke

Als je alle bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun je een Food Event toevoegen.

Hoe werkt dat, zelf een Food Event organiseren? 

Hier leggen we kort uit hoe je een Food Event kunt aanmaken.

 1. Als je zelf een Food Event aan wil maken klik op Food Event toevoegen op de Food Event - pagina. Let op! Hiervoor moet je aangemeld zijn bij Thuisafgehaald.
 2. Kies een leuke sprekende titel en vul een duidelijke omschrijving van het Food Event in.
 3. Kies een geschikte afbeelding waar jij de rechten over hebt. Als je zelf geen leuke foto hebt kun je er eventueel eentje van ons gebruiken. Klik hier voor de galerij.
 4. Geef aan bij hoeveel deelnemers de Food Event doorgaat en wat het maximumaantal deelnemers is.
 5. De meeste Events op Thuisafgehaald zijn gratis. Mocht dit voor jouw Food Event niet gelden, let er dan op dat je de kostprijs berekend en geen commerciele prijzen. 
 6. Kies een start- en einddatum voor je Food Event. Let op: Wij raden je aan om je Food Event ongeveer 2 weken van tevoren aan te maken. Wij van Thuisafgehaald lopen namelijk iedere nieuw Food Event langs en zorgen er vervolgens voor dat de mailtjes worden verstuurd. 
 7. Vul duidelijk in waar je Food Event is. Als je je eigen adres invult, is jouw adres het puntje en kun je bij straal de afstand aangeven tot waar het bereik van de e-mail voor jou aangemaakte Food Event komt. Je eigen adres is niet voor iedereen zichtbaar maar wordt alleen verstrekt wanneer mensen zich aanmelden. Als je een externe locatie hebt, kun je dat invullen bij exact adres opgeven óf bij locatie opgeven op kaart
 8. Werken er andere partijen mee aan de door jouw georganiseerde Event? Dan kun je foto’s plaatsen van logo’s onder het kopje sponsoren.
 9. Wanneer het Food Event ingevuld is, wordt deze door ons bevestigd. Je ontvangt hier een mail over.
 10. Wanneer het Event is goedgekeurd, krijgt iedereen binnen de door jou aangegeven straal een email en ben jij de organisator van dat Food Event. Mensen kunnen zich dan aanmelden door op ‘doe mee’ te klikken. Om mee te kunnen doen moet je wel lid zijn van Thuisafgehaald, maar het Food Event is zichtbaar voor iedereen dus je kunt hem ook verspreiden in je eigen netwerk.

Als je Food Event eenmaal is aangemaakt, en de uitnodigingen verstuurd, zijn er nog een paar punten waar je op moet letten: 

 1. Alle deelnemers kunnen berichtjes plaatsen. Als organisator worden jouw berichten duidelijk gemarkeerd en je kunt deze met één druk op de knop per email naar alle deelnemers versturen. Bijvoorbeeld als er iets belangrijks wijzigt in het Food Event.
 2. Als organisator krijg je ook toegang tot de contactgegevens van alle deelnemers, dus kun je ze ook persoonlijk benaderen als dat nodig is. Je vindt die door te klikken op 'bekijk alles' naast deelnemers.
 3. We verwachten van jou als organisator dat je de aanmeldingen en berichtjes van deelnemers in de gaten houdt en reageert bij vragen. Let op: Je krijgt geen bericht als er nieuwe aanmeldingen of berichtjes zijn, dus je moet zelf regelmatig kijken op de website.
 4. Als het Food Event geweest is, krijg je een mailtje met de vraag of je een kort verslagje als terugkoppeling over de Food Event wil schrijven, je kunt ook foto’s bij het verslagje voegen. Het is leuk voor alle deelnemers om de terugkoppeling te lezen en foto’s terug te zien.
 5. Wanneer het Food Event is afgelopen en het verslagje geschreven is krijgen de deelnemers een badge wanneer deze is toegekend, jij natuurlijk ook!

Kom je er niet uit? Mail gerust naar help@thuisafgehaald.be!

Voorbeelden van leuke Food Events

Wil je heel graag zelf een Food Event organiseren, maar weet je niet wat voor Food Event? Er zijn al wat leuke Food Events georganiseerd! Klik hier om inspiratie op te doen! Om je vast op weg te helpen hebben we wat draaiboekjes gemaakt voor een aantal Food Eventen.

Gemeente of woningbouw vereniging

Wil je met Thuisafgehaald Food Events organiseren in jouw gemeente? Dan kunt je contact opnemen met Marieke Hart via help@thuisafgehaald.be voor de mogelijkheden.